GALA LAUREAȚILOR

GALA LAUREAȚILOR
CONCURSULUI NAȚIONAL
“FOCUL DIN VATRĂ”,
IN MEMORIAM D.MATCOVSCHI

 

Instituția Publică Centrul de Excelență în Transporturi, în fiecare toamnă, aprinde făclia mistuitoare a dragostei față de cuvântul matcovschian prin  organizarea concursului național “Focul din vatră”, asumându-și înalta misiune de a valorifica opera celui înscris în Cartea de Aur a literaturii naționale, Poetul și Omul Cetății, Dumitru Matcovschi.

În cadrul celei de-a VIII-a ediție au fost implicați elevi din 23 de instituții din învățământul profesional tehnic (colegii și centre de excelență), care au participat la 3 probe: poster digital, carte digitală, book-trailer , demonstrând atât competențe literar-artistice, cât și digitale. În acest context, elevii premianți au fost invitați la Gala Lauriaților, organizată la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării. Invitații de onoare ai evenimentului, Rusnac-Frăsineanu Magdalena, președinta juriului, și Smîntînă Vadim, șeful secției Cultură, Tineret și Sport din cadrul preturii sec. Botanica, au remarcat frumoasa pasiune a tinerilor pentru creația imensă a marelui poet, totodată, au apreciat și abilitățile acestora de a crea produse digitale care valorifică cuvântul matcovschian.

 Partenerii festivalului: pretura sectorului Botanica, compania de asigurări INTACT, librăria LIBRARIUS au asigurat buna desfășurare a evenimentului, contribuind la susținerea și promovarea elevilor talentați.

Cele mai deosebite și inedite lucrări se vor regăsi pe site-ul festivalului https://sites.google.com/view/festival-focul-din-vatra/home…..

 

Dragi participanți ai concursului, exprimăm sentimente de gratitudine și apreciere pentru implicare activă și creativă în cadrul festivalului, doar împreună vom reuși să menținem flacăra vie a dragostei de Patrie, Casa Părintească, Limbă, Neam.