LES AMIS DU FRANÇAIS

      Multilingvismul devine astăzi, o categorie culturală şi economică, care permite unui tânăr să se integreze în mod liber în sistemul global al relaţiilor profesionale şi de afaceri. Astfel, studiul limbilor străine în contextul învăţământului şcolar – este o realitate şi o necesitate a zilei.

      Într-o eră în care limbile străine au devenit instrumente de lucru de zi cu zi în companii, într-o economie tot mai cosmopolită, programul clubului „Clubul Prietenilor limbii franceze“ se bazează pe ideea învăţării unei limbi străine în contextul paradigmei interculturale care implică formarea unui limbaj adecvat contextului prin cultură. Acest curs oferă posibilitatea de a aprofunda studiul limbii franceze, de a îmbogăţi experienţa de comunicare într-o limbă străină şi extinderea filologică şi lingvistică a orizonturilor.

      Obiectivul strategic al cursului este de a dezvolta competenţa de comunicarea interculturală, care implică formarea unui transfer pozitiv şi exhaustiv de cunoştinţe în studierea unei limbi străine.