BAŞTINA

 

      Ansamblul folcloric Baştina, iniţiat de profesori, conducător artistic Nicolae  Gribincea, Maestru în Arte al Republicii Moldova, este una dintre mândriile Centrului de Excelenţă în Transporturi, care se bucură de o frumoasă popularitate pentru înalta ţinută interpretativă, pentru originalitatea şi diversitatea spectacolelor sale. Interesul cu care este întâmpinat pretutindeni îşi află, fără îndoială, explicaţia în statornica pasiune şi în talentul cu care acest colectiv artistic culege şi valorifică străvechiul patrimoniu de frumuseţe şi inedit al folclorului românesc. Ansamblul şi-a cuprins în programele sale cele mai valoroase creaţii din zestrea folclorică a satelor străbune. Conducător artistic al ansamblului este dl Grebincea Nicolae, Maestru în Arte al Republicii Moldova. Ansamblul, în fiecare an, este laureat a concursurilor: Florile Dalbe, Aprindeţi Luminile, Pentru Tine, Doamne. Graţie performanţelor ansamblul a evoluat  în platoul Companiei Naţionale Teleradio Moldova şi pe scenele Filarmonicii Naţionale, Palatului Naţional Nicolae Sulac.

Programul repetiţiilor:
marţi ora 1530 – 1630
joi     ora 1530 – 1630

 

Festivalul „Prăjiţel Moldovenesc”, ediţia a II-a

 

Cântece cu gust dulce

      Ploaia şi frigul nu sunt un impediment atunci când este vorba de distracţie. Locuitorii satului Boşcana, din raionul Criuleni, au sfidat vremea posomorâtă de afară şi s-au adunat de la mic la mare la Festivalul „Prăjiţel Moldovenesc”,  ediţia a II-a, care s-a desfăşurat la data de 24 septembrie 2017.

      Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută cu muzică bună, bucate alese şi multă voie bună. La acest festival au participat şi ansamblurile Centrului de Excelenţă în Transporturi „BAŞTINA” şi „HAIDUCII”, evoluţia cărora a fost apreciată cu diplome pentru promovarea şi valorificarea tradiţiilor şi obiceiurilor naţionale.

no images were found