Acasă

Campanie ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING

 

Prima campanie de prevenire a bullyingului, inițiată de CNE ÎPT

Consiliul Național al Elevilor din Învățământul Profesional Tehnic (CNE ÎPT) a identificat, în luna septembrie 2019, bullyingul drept una dintre problemele actuale a adolescenților, fenomenul având consecințe grave pentru dezvoltarea competențelor personale, sociale și profesionale ale acestora.

În luna decembrie 2019, în cadrul a 2 ateliere de formare, cu participarea liderilor Consiliilor eleviilor, profesorilor și psihologilor din școli profesionale, colegii, centre de excelență, membrii CNE ÎPT au ajuns la concluzia că fenomenul poate fi diminuat, dacă adolescenții și adulții ar fi mai bine informați despre acest subiect. Tot atunci elevii au început procesul de elaborare a unui instrument referitor la rolul Consiliului Elevilor și al profesorului coordonator în prevenirea bullyingului.

În timpul celui de-al III-a atelier (ianuarie 2020), membrii CNE ÎPT au definitivat instrumentul menționat mai sus și au decis promovarea unei campanii online de prevenire a bullyingului, inițiată și ghidată de elevii din învățământul profesional tehnic.

În acest scop, a fost creat un grup de lucru, compus din actualii și ex-membrii CNE ÎPT, precum și din consultanți adulți, care a pregătit evenimentul de lansare a primei campanii de prevenire a bullyingului în instituțiile de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova, care a avut loc pe 18 februarie 2020 la Școala Profesională nr. 5 din Chișinău.